Meer dan Manager: mijn groei in maatschappelijke verantwoordelijkheid

Ruim twintig jaar geleden schreef ik samen met Ibo Metz (destijds mijn collega bij Boer & Croon) ‘Meer dan Manager: de ontwikkeling tot maatschappelijk verantwoordelijke’.

Voor dit boek interviewden we ‘seniors’ die hun sporen in het maatschappelijke veld ruim verdiend hebben, en collega ‘juniors’, aan de start van hun werkende leven. Boeiende inzichten waren destijds dat er veelal een kiem is voor het willen doen van maatschappelijk relevant werk en dat die kiem met de jaren uitbloeit tot invulling van werk én privé met maatschappelijke impact.

Zelf koos ik om mijn focus van gericht op voornamelijk commerciële organisaties te verleggen naar maatschappelijke organisaties en de gezondheidszorg, onder meer door een samenlevingsconcept te ontwikkelen vanuit positieve gezondheid en het taboe rondom eenzaamheid te helpen doorbreken door de EngelenTafel op te zetten.

Mijn inzicht nu: de kiem bleek er destijds al meer te zijn dan ik me toen realiseerde ;-). En dat zet ik graag voort in maatschappelijk zinvolle activiteiten: in werk én privé.

Hoe neem jij je maatschappelijke verantwoordelijkheid en ontwikkel je je daarin?

Benieuwd naar het hele verhaal hierbij?

We praten er graag over door